WCN 2016, Kees-Jan Bakker, CC BY-SA 4.0

23 april 2014  |  Project Natuur

3 mei evenement in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Een foto van een zwarte stern, een bloeiende gele lis of een opname van het fluitende geluid van een otter. Dat is waar Wikimedia Nederland (de ondersteunende organisatie achter Wikipedia) naar op zoek gaat tijdens het nieuwe project Wiki Loves Earth. Doet u mee met deze wedstrijd om de prachtige Nederlandse natuur in beeld en geluid op de kaart te zetten van Wikipedia?

Lees meer

Welkom bij
Wikimedia Nederland

De Vereniging Wikimedia Nederland ondersteunt vrijwilligers en organisaties die in Nederland vrije kennis verzamelen en verspreiden, onder andere via de internet encyclopedie Wikipedia. Visie van Wikimedia Nederland - en van de wereldwijde Wikimedia-beweging: stel je een wereld voor waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis

Lees verder

Weblog

28 januari 2017

Cultureel Woordenboek doneert honderden lemma's onder vrije licentie

Eind jaren 1980 ontstond bij Elly Cassee en Dolph Kohnstamm het initiatief om te komen tot een werk dat een korte uitleg zou bevatten van woorden, namen en begrippen die een algemeen ontwikkelde Nederlander eigenlijk zou moeten kennen. Dit ondermeer geïnspireerd door Karel van het Reve's lezing. Zie ook onder Mozes en het boek Cultural Literacy, what every American needs to know.

Lees verder
wikipedia globe

Wikipedia

De internet encyclopedie Wikipedia is het grootste samenwerkingsproject op het gebied van kennis en educatie ooit. Wikipedia wordt helemaal geschreven door vrijwilligers en bestaat in meer dan 280 verschillende talen. Iedereen kan meewerken aan Wikipedia. Wikipedia is helemaal afhankelijk van donaties: de encyclopedie krijgt geen subsidie en heeft geen inkomsten uit reclame.

Lees verder

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt