WCN 2016, Kees-Jan Bakker, CC BY-SA 4.0

2 september 2015  |  Wiki Loves Monuments

Speciale ‘Wiki Takes Dudok’ tijdens Wiki Loves Monuments 2015

1 september is Wiki Loves Monuments, de grote Monumenten-fotowedstrijd van Wikimedia, van start gegaan. Dit jaar is er een speciale categorie ‘Dudok’, gericht op monumenten van de architect Willem Dudok (1884-1974). Wikimedia Nederland organiseert op 19 september samen met Museum Hilversum en het Dudok Architectuur Centrum een speciale fotografieworkshop onder de naam ‘Wiki Takes Dudok’. Uiteraard is deze workshop in Hilversum, de stad waar Dudok nu precies 100 jaar geleden begon aan zijn loopbaan als gemeentelijk architect.

Lees meer

1 september 2015  |  Wiki Loves Monuments

Fotowedstrijd Wiki Loves Monuments weer van start

Vandaag gaat Wiki Loves Monuments, de grootste fotowedstrijd ter wereld, voor de zesde keer van start. In 33 landen over de hele wereld gaan duizenden deelnemers deze maand weer op pad om foto’s van cultureel erfgoed te maken en deze voor vrij gebruik op Wikipedia beschikbaar te stellen.

Lees meer

31 augustus 2015  |  Project Natuur

Wikipedia schrijfcursus: Schrijf mee over natuur op Wikipedia

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Jac. P. Thijsse, de bekende natuurbeschermer, werd geboren. Thijsse werd bekend door zijn bijdragen aan natuureducatie, natuurlijke historie, veldbiologie en natuurbescherming. Reden genoeg voor een aantal natuurorganisaties om het Jac. P. Thijssejaar in het leven te roepen en zo zijn gedachtegoed in ere te houden. Ook Wikipedia wil niet achterblijven. Ter gelegenheid van deze herdenking zal in de laatste week van oktober een “themaweek natuur” gehouden worden op de Nederlandstalige Wikipedia; de Vereniging Wikimedia Nederland ondersteunt de themaweek.

Lees meer

Welkom bij
Wikimedia Nederland

De Vereniging Wikimedia Nederland ondersteunt vrijwilligers en organisaties die in Nederland vrije kennis verzamelen en verspreiden, onder andere via de internet encyclopedie Wikipedia. Visie van Wikimedia Nederland - en van de wereldwijde Wikimedia-beweging: stel je een wereld voor waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis

Lees verder

Weblog

1 april 2019

Waarom ik schrijf voor WikiWoordenboek

Ik ben fier op mijn Vlaming-zijn en op mijn taal. Daarom beschrijf ik graag Zuid-Nederlandse woorden die minder bekend zijn bij onze Nederlandse vrienden. Ik vind cultuur, en taal in het bijzonder, heel erg belangrijk. Wat is meer kenmerkend voor een volk?

Lees verder
wikipedia globe

Wikipedia

De internet encyclopedie Wikipedia is het grootste samenwerkingsproject op het gebied van kennis en educatie ooit. Wikipedia wordt helemaal geschreven door vrijwilligers en bestaat in meer dan 280 verschillende talen. Iedereen kan meewerken aan Wikipedia. Wikipedia is helemaal afhankelijk van donaties: de encyclopedie krijgt geen subsidie en heeft geen inkomsten uit reclame.

Lees verder

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt