1 oktober 2016 | Textielmuseum, Tilburg

Gendergap

Gendergap WikiZaterdag Speciaal - Textielmuseum

Wikipedia is vooral sterk in het verstrekken van informatie over onderwerpen die traditioneel door mannen belangrijk worden gevonden, zoals techniek, sport, wetenschap en science fiction. Wij proberen deze kloof te verkleinen.

Het TextielMuseum organiseert samen met Wikimedia Nederland (Gender Gap werkgroep), Stichting Textielcommissie Nederland, ModeMuze en de Universiteit van Amsterdam voor de tweede keer een Wikipedia edit-a-thon (schrijfmiddagen) rond textiel. De Nederlandstalige informatie over textiel op Wikipedia is niet erg uitgebreid en dat willen we veranderen.

Wanneer?

  • Zaterdag 1 oktober 2016 van 12:30 - 17:00

Het volledige programma bekijk je op de evenementpagina op Wikipedia.

Voor wie?
Voor iedereen. Wikipedianen, bloggers, onderzoekers, vrijwilligers, vrienden en enthousiastelingen. Talenkennis van Frans, Duits of Engels is gewenst. Ervaring met Wikipedia en encyclopedisch schrijven is niet vereist. De middag start met een Wikipedia-introductie. Tijdens de bijeenkomst zijn Wikipedianen aanwezig om nieuwkomers te begeleiden.

Wat gaan we doen?
We starten met het vertalen van bestaande Wikipedialemma's uit het Frans, Engels en Duits. De schrijfmiddagen vindt plaats in de bibliotheek van het TextielMuseum. Daar zijn veel bronnen, zoals textielwoordenboeken, te vinden voor het vertalen en verbeteren van artikelen.

Belangrijk
Heb je een bewerking gedaan? Geef dan hier aan wat je hebt gedaan; dan kunnen we zien wat er allemaal wordt verbeterd/aangevuld.

Voorbereiding

  • Maak voor het begin van de edit-a-thon reeds een Wikipedia-account aan. Dit kan hier.
  • Voor de start van de edit-a-thon kan je alvast de (online) Wikipedia-snelcursus volgen.

Locatie: Textielmuseum Tilburg, Goirkestraat 96, 5046 GN Tilburg
Meenemen: Neem je laptop mee.
Tijd: 12.30 - 17.00 uur
Kun je niet naar Tilburg komen? Online zijn wij die middag voor overleg bereikbaar via de facebook groep
Inschrijven: Via dit inschrijfformulier kun je laten weten dat je komt. Inschrijven is verplicht. Het aantal plaatsen is beperkt.

reading-and-drinking-tea-sunlight, Erik Vanden, CC-BY-SA 2.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt