24 april 2018 | Mariaplaats 3, Utrecht

Kennisbijeenkomst 'erfgoed op Wikimedia'

Collecties delen met Wikimedia betekent collecties delen met de wereld. Dat komt omdat Wikipedia, Wikimedia Commons en Wikidata wereldwijd een miljoenenpubliek hebben. Steeds meer erfgoedinstellingen stellen daarom hun digitale collecties via Wikimedia beschikbaar voor hergebruik. Maar waar moet je collectie aan voldoen? Hoe zit het met auteursrechten? En hoe upload je je collectie eigenlijk naar Wikimedia?

Tijdens deze kennisbijeenkomst leer je meer over de verschillende Wikimedia-platforms, en waarom het belangrijk is om daar aanwezig te zijn. We kijken naar de voorwaarden waar collecties aan moeten voldoen om voor vrijgave via Wikimedia in aanmerking te komen. En we laten zien op welke manieren dat kan, en welke keuzes je daarin het beste kunt maken.

Aan het eind van de dag ben je in staat om te bepalen of (delen van) je collecties via Wikimedia beschikbaar gesteld kunnen worden of niet. Je bent in staat om de eerste stappen te zetten die nodig zijn om je collectie beschikbaar te stellen. Je hebt een goed idee van de (tijds)investering die hiervoor nodig is.

Voor wie?
Voor erfgoedprofessionals in brede zin. Dit omvat beleidsmakers, collectiebeheerders, managers en iedereen in de erfgoedsector die zich met open data bezighoudt.

Wanneer en waar?
De bijeenkomst is op dinsdag 24 april, van 13:00-17:00 uur. De locatie is Mariaplaats 3, 3511 LH, Utrecht.

Inschrijven
Het maximaal aantal deelnemers is bereikt, inschrijven is niet meer mogelijk. Het is mogelijk om op een wachtlijst geplaatst te worden, mail hiervoor aan info@wikimedia.nl.

WCN2016KJB 7268, Kees-Jan Bakker, CC-BY-SA 4.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt