1 oktober 2018 | Tresoar, Leeuwarden

Kennisbijeenkomst: erfgoed op Wikimedia

Collecties delen met Wikimedia betekent collecties delen met de wereld. Dat komt omdat Wikipedia, Wikimedia Commons en Wikidata wereldwijd een miljoenenpubliek hebben. Steeds meer erfgoedinstellingen stellen daarom hun digitale collecties via Wikimedia beschikbaar voor hergebruik. Maar waar moet je collectie aan voldoen? Hoe zit het met auteursrechten? En hoe upload je je collectie eigenlijk naar Wikimedia?

Tijdens deze kennisbijeenkomst leer je meer over de verschillende Wikimedia-platforms, en waarom het belangrijk is om daar aanwezig te zijn. We kijken naar de voorwaarden waar collecties aan moeten voldoen om voor vrijgave via Wikimedia in aanmerking te komen. En we laten zien op welke manieren dat kan, en welke keuzes je daarin het beste kunt maken.

Aan het eind van de dag ben je in staat om te bepalen of (delen van) je collecties via Wikimedia beschikbaar gesteld kunnen worden of niet. Je bent in staat om de eerste stappen te zetten die nodig zijn om je collectie beschikbaar te stellen. Je hebt een goed idee van de (tijds)investering die hiervoor nodig is.

Voor wie:
Voor erfgoedprofessionals in brede zin. Dit omvat beleidsmakers, collectiebeheerders, managers, vertegenwoordigers van historische verenigingen en iedereen in de erfgoedsector die zich met open data bezighoudt.

Datum en locatie:
De bijeenkomst is op maandag 1 oktober, van 13:00-17:00 uur. De locatie is Tresoar, Boterhoek 1, 8911 DH Leeuwarden.

Inschrijven:
Inschrijven kan via dit formulier. Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos.

By Jaqen (Niccolò Caranti) CC BY 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt