19 september 2019 | Seven, Mariaplaats 7, Utrecht

Masterclass 1 : Algemene sessie auteursrecht

Erfgoedinstellingen en bibliotheken in Nederland beschikken over waardevolle collecties. Hoe mooi zou het zijn om (delen van) deze collecties beschikbaar te maken voor iedereen, waar dan ook ter wereld.

Wikimedia Nederland begeleidt bibliotheken en erfgoedinstellingen in het delen van beeld en data via Wikiprojecten als Wikidata en Wikimedia Commons. Middels vier masterclasses wordt dieper ingegaan op auteursrecht, het digitaliseren van een collectie, het vrijgeven van data en/of beeld én het ontwikkelen van de juiste vaardigheden om zelf data en/of beeld te uploaden naar de geschikte Wikiprojecten.

De eerste masterclass vindt plaats op donderdag 19 september van 14.00-16.30 uur in Seven aan Mariaplaats 7 te Utrecht en heeft als thema: Algemene sessie auteursrecht.

Tijdens deze masterclass wordt dieper ingegaan op vragen als:
Hoe werkt auteursrecht in Nederland en hoe lang is het geldig? Welke andere rechten spelen mee bij online publicatie? Hoe identificeer je werken die in het publieke domein vallen? Hoe leg je vast dat een werk in het publiek domein is? Wat publiceer je hiervan wel en niet online?

Meer informatie

Lees meer over het 'Deel je Data-project' en schrijf je in op de webpagina Deel je Data.

By DARPA, Public domain

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt