7 november 2019 | Seven, Mariaplaats 7, Utrecht

Masterclass 4: Wikidata en Open Refine

Erfgoedinstellingen en bibliotheken in Nederland beschikken over waardevolle collecties. Hoe mooi zou het zijn om (delen van) deze collecties beschikbaar te maken voor iedereen, waar dan ook ter wereld.

Wikimedia Nederland begeleidt bibliotheken en erfgoedinstellingen in het delen van beeld en data via Wikiprojecten als Wikidata en Wikimedia Commons.

Middels vier masterclasses wordt dieper ingegaan op auteursrecht, het digitaliseren van een collectie, het vrijgeven van data en/of beeld én het ontwikkelen van de juiste vaardigheden om zelf data en/of beeld te uploaden naar de geschikte Wikiprojecten.

Op 7 november vindt de vierde masterclass plaats van 14.00-16.30 uur in Seven aan Mariaplaats 7 te Utrecht met als thema: Wikidata en Open Refine.

Meer informatie

De inschrijving is inmiddels gesloten, maar mocht je interesse hebben stuur een mailtje naar vanlanschot@wikimedia.nl zodat we jou kunnen informeren wanneer er een plek vrijkomt. Lees meer over het 'Deel je Data-project' op de webpagina Deel je Data.

By DARPA, Public domain

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt