28 mei 2021 |

Nederland en de wereld

Masterclass - Meertalige gestructureerde data: Wikidata

Wikimedia Nederland organiseert in de periode van april-juni 2021 een online Wikimedia-training voor mensen, initiatieven en organisaties, die kennis en (cultureel) erfgoed beheren over de geschiedenis van Suriname, het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden, en Europees Nederland, en met name over de interactie tussen deze regio’s.

Tijdens deze online masterclass op 28 mei om 12.00-16.00 UTC ga je als deelnemer actief kennis en erfgoed delen op Wikimediaprojecten die een wereldwijd miljoenenpubliek bereiken. Je wordt verwelkomd en rondgeleid in de internationale Wikimediabeweging en je krijgt inzicht in de werkwijze en structuur van Wikipedia, Wikimedia Commons, Wikidata en Wikisource, relevant auteursrecht en privacyregels, tools voor contentuploads en dataverrijking. Er wordt speciaal aandacht besteed aan specifieke uitdagingen omtrent het respectvol en meerstemmig delen van kennis over beladen thema’s zoals kolonialisme en slavernij.

Meer informatie en aanmelden

Deelname na aanmelding via dit inschrijfformulier. Lees hier meer over de Wikimediatraining: gedeeld erfgoed – Suriname en het Caribisch gebied. Praktische informatie over deelname vind je op deze webpagina.

Vragen?

Neem contact op met projectleider Sandra Fauconnier: projecten@wikimedia.nl

Deze training is mede mogelijk gemaakt door Stichting GO Fonds.

Rijksmuseum, Public domain, via Wikimedia Commons

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt