21 mei 2021 | Online

Gendergap

Online WikiVrijdag

Omdat fysiek bij elkaar komen in Amsterdam voorlopig nog niet mogelijk is, organiseren Atria, IHLIA en Wikimedia Nederland gezamenlijke online WikiVrijdagen. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.

De WikiVrijdag is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipedia bewerkers en is van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Programma
We bespreken aan de hand van de artikelen over Joke Smit en Sigrid Kaag waar een Wikipedia artikel aan moet voldoen. Denk daarbij aan de opbouw van een artikel, gebruik van bronnen en de manier van schrijven op Wikipedia.

Deelnemers met enige Wikipedia ervaring
Na deze introductie gaan deelnemers met enige Wikipedia ervaring aan de slag met het schrijven van één artikel dat we gezamenlijk schrijven. Tijdens het inschrijven voor de WikiVrijdag kun je suggesties geven voor een onderwerp waar we met de hele groep aan kunnen gaan werken. We verdelen de taken voor het schrijven van het artikel, ieder pakt een stukje op.

Starters
Starters kunnen deze dag na de bespreking van de artikelen over Joke Smit en Sigrid Kaag terecht in een apart kanaal, waar een verdere introductie Wikipedia bewerken wordt geboden.

Inschrijven

Verzoek is om je vooraf via dit inschrijfformulier in te schrijven zodat we je daags voor de bijeenkomst de inlogcodes kunnen toesturen. We werken met Zoom.

Vragen?

Neem contact op met Denise Jansen via jansen@wikimedia.nl, svp met als onderwerp 'Vraag WikiVrijdag'. Kijk ook eens rond op de projectpagina op Wikipedia voor meer informatie en tips

Videoplasty.com / CC BY-SA

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt