10 juli 2020 | online activiteit

Gendergap

WikiVrijdag met Atria en IHLIA

Mis jij in deze tijden van social distancing vanwege de Corona crisis ook de bijeenkomsten in Amsterdam? Waar je maandelijks kunt samenwerken aan meer kennis over vrouw gerelateerde en/of LHBT+ onderwerpen op Wikipedia, Wikimedia Commons en/of Wikidata?

Elkaar in de bibliotheek ontmoeten is helaas op korte termijn nog niet mogelijk. Wél bieden wij je de mogelijkheid om online meer te leren over hoe jij vanuit huis kunt bijdragen aan deze belangrijke onderwerpen.

Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, IHLIA de erfgoedorganisatie die zich bezig houdt met het verzamelen en toegankelijk maken van informatie op het terrein van de LHBT-gemeenschap en Wikimedia Nederland hebben de handen ineen geslagen en organiseren gezamenlijk een online WikiVrijdag.

Je bent van harte uitgenodigd voor deze WikiVrijdag die is opgezet als een gezamenlijke een werksessie. Om de tijd volledig te kunnen benutten voor jezelf, is het aan te raden om enige voorbereiding te doen. Op deze Wikipedia projectpagina lees je er meer over.

Welk videokanaal gebruiken we?
We hebben ervoor gekozen om te werken met Zoom. Wanneer je je aanmeldt voor de WikiVrijdag (zie onder) sturen we je op donderdag een link toe waarmee je kunt aansluiten bij de online bijeenkomst op vrijdag.

Heb je vragen, stuur ze vast in
Misschien heb je al vragen over Wikipedia, Wikimedia Commons of Wikidata die je wilt bespreken. Wanneer je vooraf je vraag instuurt, kunnen wij voorafgaand aan de bijeenkomst wat uitzoekwerk doen. Mail je vraag dan aan jansen@wikimedia.nl met als onderwerp 'Vraag WikiVrijdag 10 juli”.

Heb je vragen die je graag eerder wilt bespreken? Stel je vraag dan in de Facebook groep WikiVragen!. Deze groep is speciaal opgericht voor al je Wiki vragen.

Inschrijven
Om je de link voor de bijeenkomst te kunnen toesturen, is inschrijven noodzakelijk. We gebruiken je gegevens alleen voor het toesturen van de link waarmee je kunt inloggen. Inschrijven kan via dit formulier.

By Andrea Schneibel/Knoxville Area Transit, CC-BY-SA 2.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt