3 oktober 2020 | virtueel kantoor van Wikimedia Nederland

Nederland en de wereld

Online workshop Wikipedia - Maand van de Geschiedenis

Ook in 2020 is oktober weer de Maand van de Geschiedenis, dit jaar met als thema Oost/West. Wikimedia Nederland organiseert in dit kader Wikipedia schrijfweken en een online workshop.

De maand oktober staat op Wikipedia in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Vrijwilligers worden opgeroepen om samen te werken aan het actualiseren, verbeteren en uitbreiden van kennis over gebieden zoals Indonesiƫ, Suriname en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden op Wikipedia. Door artikelen te schrijven en/of te verbeteren voor de online encyclopedie in bijvoorbeeld het Nederlands, Engels, Spaans of Papiaments. Of door het toevoegen van beeldmateriaal en data aan Wikimedia Commons, de mediabank van Wikipedia, of Wikidata, een gestructureerde database.

Voor degenen die mee willen doen aan deze Wikipedia schrijfweken en zich afvragen hoe Wikipedia werkt, organiseert Wikimedia Nederland op zaterdag 3 oktober van 13.30 tot 16.00 uur een online workshop. Tijdens deze bijeenkomst maken deelnemers kennis met de wereld achter Wikipedia en wordt uitgelegd hoe men zelf op een goede manier informatie toevoegt.

Zet jezelf op de wachtlijst

We hebben voor deze workshop het maximaal aantal inschrijvingen bereikt en hanteren nu een wachtlijst. Wanneer er een afmelding is, wordt de eerste op de wachtlijst benaderd voor deelname. Daarnaast zullen we, bij genoeg deelnemers op de wachtlijst, een extra workshop plannen. Wil je op de wachtlijst? Geef dit dan door via jansen@wikimedia.nl.

Meer informatie over de Maand van Geschiedenis op Wikipedia

By Johannes Vingboons

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt