6 maart 2016 | Kantoor Wikimedia Nederland

Gendergap

Schrijfweekend rondom Internationale Vrouwendag

In het weekend van 5 en 6 maart, voorafgaand aan internationale vrouwendag, organiseert de Gendergap werkgroep van Wikimedia Nederland opnieuw een Wikipedia-schrijfactie over vrouwen en vrouw-gerelateerde onderwerpen. Gedurende het weekend van 5 en 6 maart is het Wikimedia hoofdkantoor in Utrecht uitvalsbasis voor schrijfdagen voor beginners én gevorderden. Schrijf je ook mee?

Je kan ook online deelnemen aan een 48-uurs schrijfmarathon. Deze schrijfmarathon wordt ondersteund vanuit Haarlem, waar andere Wikipedia-vrijwilligers zich een weekend lang verschansen om te schrijven. Meedoen aan alle activiteiten is gratis. Het aantal plaatsen voor de schrijfdagen op locatie is beperkt.

Tijdens deze online en real life bijeenkomsten wordt geschreven over o.a. textiel, mode, fotomodellen, vrouwelijke kunstenaars en historisch belangrijke vrouwen. Onderzoek heeft uitgewezen dat minder dan 12% van de vrijwilligers die de Nederlandstalige versie van encyclopedie Wikipedia bewerken vrouw is. Deze ongelijke verdeling of wel ‘gendergap’ kleurt de onderwerpen van artikelen op Wikipedia. Wikimedia Nederland wil met activiteiten als deze schrijfmarathon hiervoor aandacht vragen en de kloof dichten.

Geef je op of kijk voor meer informatie op de projectpagina.

De gegevens op een rij:
Datum: Zaterdag 5 en zondag 6 maart van 13.00 tot 17.00 uur
Locatie: Kantoor Wikimedia Nederland
Inschrijven: Via dit inschrijfformulier

Europeana Fashion Editathon, Centraal Museum Utrecht 37, Sebastiaan ter Burg, CC-BY-SA 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt