15 juni 2019 | Het Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20, Den Haag

Nederland en de wereld

Wiki goes Caribbean schrijfmiddag

Met het 'Wiki goes Caribbean' project wordt getracht de informatie over Suriname en het Caribisch gebied op Wikipedia en Wikimedia Commons (de beeldbank van Wikipedia) uit te breiden, te vergroten, te verbeteren en te actualiseren.

Samen met het Nationaal Archief en de Dutch Caribbean Bookclub organiseert Wikimedia Nederland op zaterdag 15 juni van 11.00 tot 17.00 uur in het Nationaal Archief te Den Haag een schrijfmiddag om samen met andere geïnteresseerden, Wikipedianen en professionals meer artikelen op de Nederlandse Wikipedia te schrijven en om foto's van het Nationaal archief bij artikelen te plaatsen. Het thema deze zaterdag is: Plantages (incl. manumissies en slavenemancipatie).

Drie sprekers zullen vertellen over o.a. een Wiki-plantageproject over plantages in Suriname en Cura├žao, Marrons in Suriname en Indianen in Suriname. Naast de lezingen gaan we actief aan de slag met het uitbreiden en verbeteren van artikelen, het plaatsen van afbeeldingen bij artikelen en het schrijven van nieuwe artikelen. Deelnemers aan deze WGC-wikidag bij het Nationaal Archief hebben ook gratis toegang tot de nieuwe tentoonstelling 'Topstukken in perspectief' waar o.a. de 'Akte van erkenning van Suriname' of de 'Emancipatiewet uit 1863' te zien zijn. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Vergeet niet je laptop mee te nemen!

De schrijfmiddag begint om 11:00 uur en eindigt om 17:00 uur.
Locatie: Het Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20, Den Haag (Gratis toegang)

Meer informatie over Wiki goes Caribbean en inschrijven voor deze schrijfmiddag

Tropenmuseum, part of the National Museum of World Cultures, CC BY-SA 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt