29 augustus 2020 |

Nederland en de wereld

Wiki goes Caribbean schrijfmiddag

Met het Wiki goes Caribbean (WGC)-project proberen we de informatie over Suriname en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden op Wikipedia, op Wikidata en Wikimedia Commons uit te breiden, te vergroten, te verbeteren en te actualiseren. Hiertoe organiseert Wikimedia Nederland in samenwerking met het Nationaal Archief in Den Haag en de Dutch Caribbean Bookclub een tweemaandelijkse WGC-schrijfmiddag.

Het thema van de online WGC-schrijfmiddag op zaterdag 29 augustus is ‘Slavernij’

De online bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Coen van Gaalen, assistant professor in social and demographic history aan de Radboud Universiteit Nijmegen, geeft een presentatie over de onlangs gedigitaliseerde slaven- en emancipatieregisters van Curaçao en hoe je deze kunt gebruiken.

Daarna praten we verder en is er gelegenheid om vragen te stellen of om met andere geïnteresseerden, ervaren Wikipedianen en professionals een begin te maken met het schrijven van artikelen op de Nederlandse of op de Papiamentstalige Wikipedia en foto's en video's van Wikimedia Commons bij verschillende wikipedia-artikelen plaatsen.

Wil je aansluiten, schrijf je dan in via dit formulier zodat we je voorafgaand aan de online bijeenkomst een uitnodigingslink voor de online bijeenkomst kunnen sturen.

Op deze WGC-projectpagina vind je een uitgebreid overzicht van onderwerpen waar je direct mee aan de slag kunt deze middag. Natuurlijk kan je ook werken aan andere onderwerpen over Suriname en het Caribisch gebied waarin je geïnteresseerd bent.

By Bea Croes / CC BY-SA

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt