24 oktober 2020 |

Nederland en de wereld

Wiki goes Caribbean schrijfmiddag

Met het Wiki goes Caribbean (WGC)-project proberen we de informatie over Suriname en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden op Wikipedia, op Wikidata en Wikimedia Commons uit te breiden, te vergroten, te verbeteren en te actualiseren. Hiertoe organiseert Wikimedia Nederland in samenwerking met het Nationaal Archief in Den Haag en de Dutch Caribbean Bookclub een tweemaandelijkse WGC-schrijfmiddag.

Het thema van de online WGC-schrijfmiddag op zaterdag 24 oktober is ‘Kunst & Literatuur’

De online bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00. Wim Rutgers, buitengewoon hoogleraar in Caribische letterkunde, analyseert hoe de informatie over Nederlands Caribische literatuur op de Nederlandstalige Wikipedia verbeterd kan worden. Vervolgens leren we hoe je afbeeldingen aan een artikel op Wikipedia kan toevoegen. Voor meer ervaren Wikipedianen die zelf aan de slag willen is er een aparte online werkruimte ingericht.

Wil je aansluiten, schrijf je dan in via dit formulier zodat we je voorafgaand aan de online bijeenkomst een uitnodigingslink voor de online bijeenkomst kunnen sturen.

Op deze WGC-projectpagina vind je een uitgebreid overzicht van onderwerpen waar je direct mee aan de slag kunt deze middag. Natuurlijk kan je ook werken aan andere onderwerpen over Suriname en het Caribisch gebied waarin je geïnteresseerd bent.


Kattiel / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt