8 maart 2018 | Bibliotheek Hengelo Stad, Beursstraat 34

Wikikring Twente GenderGap Internationale Vrouwendag

Donderdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Vrouwen over de hele wereld komen bij elkaar om hun vrouwzijn te vieren. Maar ook om te laten zien dat gelijke rechten en kansen tussen vrouwen en mannen nog niet vanzelfsprekend zijn. In Bibliotheek Hengelo wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed.

Speciale schrijfavond Wikikring GenderGap

De Wikikring GenderGap richt zich op het schrijven van artikelen voor vrouwen. Momenteel is er op Wikipedia een gender gap, dat houdt in dat er een veel grotere vertegenwoordiging is van onderwerpen die mannen interesseren dan van vrouwelijke thema's en interessegebieden. Om de gap te verkleinen schrijft deze wikikring over onderwerpen die in het interessegebied van vrouwen ligt. Op donderdag 8 maart wordt iedereen uitgenodigd om van 18.30 tot 20.00 hieraan mee te schrijven op Wikipedia.

Avondprogramma Internationale Vrouwendag

Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom om van 20.00 tot 22.30 uur te genieten van een mooi avondprogramma dat geheel in het teken staat van gendergelijkwaardigheid. De hoofdspreker van de avond is Marjan Berk. In 1977 schreef Marjan de muzikale show Moeder en haar jongens, waarna zij voor radio en tv ging schrijven, o.a. de jeugdserie De Pomp (Ikon, 1978), Wordt er in de ruimte ook gelezen? (KRO, 1983). In 1994 ontving zij voor de 66-delige tv-serie Vrouwenvleugel de Televizierring. Daarnaast staat Marjan bekend als auteur van vele romans en kinderboeken.

Karin Dijkman zal een lezing geven waarbij ze stilstaat bij het thema gelijkwaardigheid. Gelijke kansen, rechten en plichten met betrekking tot elk levensgebied. Karin is gezins- en relatietherapeut.

Ook zullen we de Minikronieken tonen van Masja de Roy. Masja is filmmaker en bedenker van de Minikroniekmethode. Minikronieken zijn korte filmpjes waarbij het unieke levensverhaal van een mens op kunstzinnige wijze verfilmd en gedeeld wordt.

Deelnemen

De Wikikring GenderGap is vrije inloop. Voor de avond kan men kaartjes kopen a € 5,- via de website of bij de kassa van Bibliotheek Hengelo. Het is niet mogelijk kaarten om te reserveren!

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt