28 mei 2018 | Bibliotheek Hengelo Stad, Beursstraat 34

Wikikring Twente GenderGap

In het kader van het programma Wikipedia in de Openbare Bibliotheek organiseert Bibliotheek Hengelo een maandelijks terugkerende Wikikring Twente GenderGap. Met een gendergap bedoelen we aan de ene kant dat meer mannen (88%) Wikipedia bewerken dan vrouwen (12%), maar ook dat daaruit komt dat de categorieën artikelen die minder mannen interesseren achterblijven. Daarom wil Bibliotheek Hengelo samen met andere enthousiastelingen/vrijwilligers het aantal artikelen over vrouwelijke thema’s vergroten.

De WikiKring Twente GenderGap vindt op 28 mei plaats in de vestiging Hengelo Stad (Beursstraat 34) van 14:00 - 16:00 uur (inloop 13.45 uur). Meer weten, of geïnteresseerd om de bijeenkomst bij te wonen? Meld je dan aan via de website van de bibliotheek.

De Wikimedia-gemeenschap en de Openbare Bibliotheken delen een gezamenlijke visie: het voor iedereen vrij toegankelijk maken van de som van alle kennis. De Bibliotheek Hengelo is een van de bibliotheken die samen met Wikimedia Nederland activiteiten ontwikkelen rondom Wikipedia.

J. Howard Miller (derivative work: Tom Morris)

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt