8 oktober 2016 | Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum

Project Natuur

Wikipediadag bij Beeld en Geluid!

Altijd al eens de mensen achter Wikipedia willen ontmoeten? Of te willen weten welke rijkdommen er liggen in het archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid? Sla dan twee vliegen in één klap en kom op zaterdag 8 oktober naar de Wikipediadag bij Beeld en Geluid. Deelname is gratis. Het aantal deelnemers is beperkt dus schrijf op tijd in.

Alle deelnemers worden in hun schrijfactiviteiten op Wikipedia ondersteund door ervaren Wikipedianen en zullen aan het begin van de dag een workshop krijgen om te leren hoe ze aan de slag kunnen op Wikipedia. Ook is dit evenement een uitgelezen kans om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met diverse bronnen over het dierenrijk en de collectie van Beeld en Geluid.

Wat kun je verwachten van deze dag?

  • Een stoomcursus artikelen schrijven voor Wikipedia en het delen van geluiden via Wikimedia Commons. Tijdens het evenement zijn er ervaren Wikipedianen aanwezig om te helpen.
  • Gratis lunch en drankjes.
  • ​Een uniek kijkje achter de schermen van het instituut met een rondleiding door de depots van Beeld en Geluid.

Deelname is gratis en inclusief lunch en rondleiding. Vooraf inschrijven is verplicht in verband met het beperkt aantal plaatsen.

Europeana Sounds Editathon, Sebastiaan ter Burg, CC BY 2.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt