10 oktober 2015 | IVN, Plantage Middenlaan 2c te Amsterdam

Project Natuur

Wikipedia schrijfcursus: Schrijf mee over natuur op Wikipedia

Op 10 oktober 2015 organiseert Wikimedia Nederland samen met IVN een Wikipedia schrijfcursus. De cursus wordt gratis aangeboden en beslaat in totaal 3 dagdelen vespreid over 2 dagen. Tijdens deze middagen schenken wij aandacht aan artikelen over de natuur in het algemeen en over Jac. P. Thijsse op Wikipedia en wij introduceren u in het schrijven en bewerken van artikelen op Wikipedia. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met behulp van ervaren vrijwilligers.

De cursus zal worden gegeven op zaterdag 10 oktober van 10:00 tot 15:00 uur en op zaterdag 24 oktober van 10:00 tot 12:00 uur op het kantoor van IVN, Plantage Middenlaan 2c te Amsterdam. Na afloop van de uitleg op zaterdag 24 oktober is er ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan met het schrijven van artikelen. Om de cursus te kunnen volgen is een laptop nodig.

Programma:

Cursusdag 1:
Er zal worden gestart met een algemene uitleg over Wikipedia. Daarna zal er aandacht besteed worden aan encyclopedisch schrijven. Verschillende licenties komen aan bod en er zullen een aantal voorbeeld artikelen besproken worden. Daarna gaat iedereen zelf aan de slag met het aanpassen van een fout en het werken in kladblok. De verschillende functies van Wikipedia zullen worden besproken (Sjabloongebruik, bronnen, noten en/of referenties).

Cursusdag 2:
Er zal aandacht worden besteed aan het uploaden en toevoegen van een afbeelding en het communiceren op Wikipedia komt aanbod. Daarna kan iedereen aan de slag om een artikel te schrijven of een bestaand artikel te bewerken. Uiteraard zijn er ervaren Wikipedianen aanwezig die vragen zullen beantwoorden.

Aanmelden:

Wilt u ook meehelpen om de Nederlandse natuur op Wikipedia te beschrijven? Meld u dan nu aan voor de Wikipedia schrijfcursus. Mocht u nog vragen hebben, kunt u contact opnemen met Wikimedia Nederland.

bibliotheek van de Heimans en Thijsse Stichting in Amsterdam, Dick Bos, CC BY-SA 3.0 NL

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt