9 februari 2019 | Mariaplaats 3, Utrecht

WikiZaterdag: Wat vinden de bewerkers?

Zin om samen te werken aan Wikipedia, andere Wikipedia-bewerkers te leren kennen? Heb je gewoon een vraag die je wilt stellen? Of ben je geïnteresseerd in het thema van deze WikiZaterdag?

Wat vinden de bewerkers?

In december 2018 konden ingelogde bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia een survey invullen. Het was de derde keer dat Wikimedia Nederland zo’n survey organiseerde. Eerdere edities waren 2013 en 2015. Doel van de survey was om meningen van de bewerkersgemeenschap te peilen en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap. WMNL krijgt daarmee inzicht in wensen van de bewerkers t.a.v de ondersteuning en dienstverlening door WMNL. Voor de gemeenschap levert de survey informatie over de eigen samenstelling, en een andere manier om meningen te peilen dan gebruikelijk op Wikipedia.

De enquête werd door 303 bewerkers ingevuld. Bekijk de resultaten van de survey en meld u aan voor de presentatie ervan op de WikiZaterdag van 9 februari op het kantoor van Wikimedia Nederland te Utrecht. Iedereen - lid van Wikimedia Nederland of niet - is van harte welkom.

WikiZaterdag vindt iedere 2e zaterdag van de maand plaats. Iedere WikiZaterdag wordt een ander thema behandeld. Dan is het kantoor van Wikimedia Nederland in Utrecht open voor vrijwilligers van 12:30 uur tot 17:30 uur.

Kijk hier voor meer informatie over de Wikizaterdag.

By Jaqen (Niccolò Caranti) CC BY 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt