Skip to main content

Wiki Loves Fashion edit-a-thon!

Geplaatst op 24 augustus 2023

Ben jij helemaal into fashion? Altijd op de hoogte van de laatste trends en wil je graag een verschil maken? Dan hebben we goed nieuws voor je! Want op zaterdag 14 oktober van 13:00 tot 16:00 uur organiseren we een unieke edit-a-thon in de Bibliotheek Hengelo die volledig in het teken staat van de internationale campagne Wiki Loves Fashion. Dit jaar is het thema genderexpressie in fashion.

Schrijven voor Wikipedia

Tijdens deze middag leer je alles over het bewerken van Wikipedia over thema’s als fashion, cultuur en identiteit. We streven naar een inclusieve encyclopedie waarin belangrijke kennis gedeeld wordt. Fashion gaat immers verder dan alleen kleding; het is een vorm van zelfexpressie die onze cultuur en identiteit vormgeeft.

Voorafgaand aan deze edit-a-thon geeft Theodorus Johannes een lezing over genderexpressie in mode. Theodoor (hen/hun) is filmmaker, onderzoeker en verhalenverteller. In het werk van Theodoor is mode een invloedrijke vorm van communicatie. Folklore en textielambachten spelen een centrale rol in hun artistieke werk. Dit sluit aan bij de historische relevantie die Twente biedt en de tentoonstelling over genderexpressie en huwelijksgelijkheid van de bibliotheek Hengelo.

Iedereen is welkom!

Geen ervaring met het bewerken van Wikipedia? Geen zorgen! Jouw nieuwsgierigheid en enthousiasme zijn genoeg om mee te doen. Tijdens de edit-a-thon leer je onder begeleiding van ervaren Wikipedianen hoe jij een bijdrage kunt leveren aan Wikipedia. Samen kunnen we de ontbrekende onderwerpen aanvullen en Wikipedia nog completer maken!

Ben je een ervaren Wikipediaan en schrijf je online mee met de challenge? Laat ons weten dat je mee schrijft door je artikel op de resultatenpagina te plaatsen.

De online schrijfchallenge sluit op zaterdag 4 november om 16.00 uur. Onder de inzendingen wordt een mooie prijs verloot.

Aanmelden

Dus, waar wacht je nog op? Meld je vandaag nog aan voor de Wiki Loves Fashion edit-a-thon! Deel jouw unieke kennis over mode, maak een impact en word onderdeel van de wereldwijde Wikipedia gemeenschap! Ontdek, deel en inspireer tijdens de Wiki Loves Fashion edit-a-thon op zaterdag 14 oktober. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde voor Wikipedia.

Let's go, fashionistas! (M/V/X)

Deel dit artikel op:
14
14 oktober 2023 zaterdag, 13:00 uur tot 16:00 uur
Schrijf je in voor dit event