Skip to main content

WikiVrijdag x WGC

Geplaatst op 12 april 2023

Samen met Atria en IHLIA organiseren we regelmatig WikiVrijdagen. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.

Deze bijeenkomst is in aanloop naar Keti Koti (1 juli), de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij. Het thema van deze WikiVrijdag is dan ook Slavernij. We krijgen deze WikiVrijdag bezoek van de Wiki goes Caribbean werkgroep. Samen hebben we als doel deelnemers van de bijeenkomst in staat te stellen om meer artikelen en afbeeldingen over vrouwen en vrouw gerelateerde onderwerpen in Suriname en het Caribische gebied op Wikipedia te plaatsen. 

Lijkt het je leuk om aan te sluiten? Kom dan op 23 juni om 13:00 uur naar de bibliotheek van Atria in Amsterdam waar we tot 16:00 uur samen kunnen werken aan Wikipedia artikelen. Het staat je vrij om aan artikelen binnen het thema te werken of aan artikelen naar keuze. Hier is een lijst met gewenste artikelen te vinden.

Wat je ook besluit, de WikiVrijdag is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipedia bewerkers. Ervaren Wikipedianen begeleiden je bij je eerste of vervolgstappen op Wikipedia en/of Wikimedia Commons.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via dit formulier (volgt!).

Heb je al een Wikipedia gebruikersnaam en wil je andere Wikipedianen alvast laten weten dat je komt, laat dan je naam achter op de Wikipedia projectpagina.

Beleid Vriendelijke Ruimtes

Voor alle activiteiten van Wikimedia Nederland - en dus ook voor de WikiVrijdag - is het beleid vriendelijke ruimtes van kracht. Van deelnemers wordt verwacht dat zij deze regels kennen en ze respecteren.

Deel dit artikel op:
23
23 juni 2023 vrijdag, 13:00 uur tot 16:00 uur
Schrijf je in voor dit event