Skip to main content

WikiVrijdag

Geplaatst op 16 maart 2023

Samen met Atria en IHLIA organiseren we regelmatig WikiVrijdagen. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia. Tijdens deze WikiVrijdagen leer je Wikipedia editen en aanvullen en foto’s uploaden op Wikimedia Commons.

De WikiVrijdag van 5 mei start om 13:30 uur in de bibliotheek van Atria en staat in het teken van verzetsvrouwen. Wie waren deze vrouwen en waarom kennen wij hun verhalen nog niet? Verwacht tijdens deze middag inspirerende verhalen over deze bijzondere vrouwen en leer hoe je kunt meeschrijven aan ’s werelds grootste internet-encyclopedie onder begeleiding van ervaren Wikipedianen.
Historici Agnes Cremers en Mark Bergsma van Van Gisteren helpen je op weg. Hoe kun je op 5 mei de verzetsvrouwen van toen helpen? Door hun verhaal te vertellen en ze een gezicht te geven op Wikipedia. Zij houden tijdens deze schrijfmiddag een korte inspiratiesessie over verzetsvrouwen en waarom zij zo onzichtbaar zijn gebleven in onze geschiedenis.

Wat je ook besluit, de WikiVrijdag is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipedia bewerkers. Ervaren Wikipedianen begeleiden je bij je eerste of vervolgstappen op Wikipedia en/of Wikimedia Commons.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via dit formulier.

Heb je al een Wikipedia gebruikersnaam en wil je andere Wikipedianen alvast laten weten dat je komt, laat dan je naam achter op de Wikipedia projectpagina.

Beleid Vriendelijke Ruimtes

Voor alle activiteiten van Wikimedia Nederland - en dus ook voor de WikiZaterdag - is het beleid vriendelijke ruimtes van kracht. Van deelnemers wordt verwacht dat zij deze regels kennen en ze respecteren.

Deel dit artikel op:
05
05 mei 2023 vrijdag, 13:00 uur tot 16:00 uur
Schrijf je in voor dit event