Skip to main content

Verjaardag Wikimedia Commons

Geplaatst op 4 juli 2024

Op 7 september a.s. viert Wikimedia Commons, de mediabank van Wikipedia, haar 20e verjaardag.

Zet jouw cadeau op de verlanglijst

Welk cadeau heb jij in gedachten? Is er nog een bepaalde foto, video, audio of ander bestand dat jij graag op Wikimedia Commons zou zien om bijvoorbeeld dat ene Wikipedia-artikel mee te illustreren? Laat het ons weten door een omschrijving van het bestand en de collectie waarin het zich bevindt achter te laten op deze verlanglijst, Wikimedia Nederland neemt contact op met de organisatie met het verzoek het betreffende bestand te schenken voor de 20ste verjaardag van Wikimedia Commons.

Mediadonatie?

Maar misschien werk jij wel bij een bibliotheek, archief of museum en lijkt het je leuk om een mediadonatie te doen als verjaardagscadeau! Want dit is natuurlijk een perfect moment om een of meerdere foto’s, video’s, audio of andere bestanden uit de eigen collectie te delen met Wikimedia en zo beschikbaar te stellen voor de hele wereld. Lees meer hierover op deze webpagina.

Deel jouw kennis als uploadcoach!

Heb jij zelf enige ervaring met het uploaden van afbeeldingen (al dan niet in bulk) en lijkt het je leuk om een museum, archief, bibliotheek of andere organisatie te helpen bij een upload voor de 20ste verjaardag van Wikimedia Commons? Mail Germien (cox@wikimedia.nl) of Michelle (vanlanschot@wikimedia.nl).

Deel dit artikel op:
07
07 september 2024 zaterdag
Schrijf je in voor dit event