8 juli 2014

106 keer bedankt!

We willen al onze 106  fotografen en geluid opname deelnemers bedanken voor hun bijdrage! Dankzij jullie is er een prachtige aanvulling gekomen op Wikimedia Commons over de Nederlandse natuur. Deze beeld en geluidsmaterialen kunnen gebruikt worden voor talloze Wikipedia artikelen om deze nog meer diepte te geven.

Zoals jullie weten is de foto/geluid wedstrijd Wiki Loves Earth afgelopen, hier een kort feitenoverzicht van de statistieken die wij hebben verzamelt van deze wedstrijd. De populairste categorie van Wiki Loves Earth was bij uitstek landschap. Van de 1.395 foto’s zijn er 685 landschapsfoto’s geüpload naar Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia. Dit is maar liefst 49,1% van de totale foto’s! Een prachtig resultaat, dat een mooie aanvulling zal zijn voor de artikelen op Wikipedia ter illustratie van het Nederlandse landschap en de Nederlandse natuur.

Bij een foto/geluid wedstrijd hoort natuurlijk ook een prijs uitreiking, deze zal plaatsvinden in het museum Naturalis te Leiden begin oktober. Hou de website goed in de gaten voor meer nieuws over de prijsuitreiking en prijswinnaars.

Betreft de foto heeft het Wiki Loves Earth team haar ogen laten vallen op de foto met de naam ‘Eerste vliegles’, een moeder everzwijn met haar jongen waarvan één de lucht in schiet. Hoe deze precies de lucht in gaat blijft een mysterie. Dat een fotograaf net op het goede moment de camera bij de hand had om deze foto te schieten is uniek. Je kan hier alle foto’s bekijken van de Wiki Loves Earth wedstrijd. We houden je op de hoogte via deze website over toekomstige activiteiten voor de Nederlandse natuur.

Eerste "vliegles", Jactee, CC-BY-SA 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt