27 mei 2014

9 juni schrijfworkshop: Nationaal Park De Alde Feanen in woord op Wikipedia

Weet u veel over de Nederlandse natuur en zou u uw kennis graag ter beschikking willen stellen aan andere geïnteresseerden? Schrijf dan mee met Wiki Loves Earth op 9 juni in De Alde Feanen! Wiki Loves Earth is een project van Wikimedia Nederland (de ondersteunende organisatie achter Wikipedia), die zich inzet om de Nederlandse natuur meer op de kaart te zetten van Wikipedia. Nationaal Park De Alde Feanen heeft hun park ter beschikking gesteld om nieuwe gebruikers een Wikipedia training aan te bieden.

In het thema van Wiki Loves Earth zullen wij tijdens deze schrijfworkshop aandacht schenken aan artikelen over de Nederlandse natuur op Wikipedia. Wij zullen u introduceren in het schrijven en bewerken van artikelen op Wikipedia. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met behulp van ervaren vrijwilligers. We starten om 12:30 in het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen (Koaidyk 8a, te Earnewâld) en sluiten af om 16:30. Tussendoor zullen we natuurlijk het Nationaal Park in gaan om van de prachtige natuur in De Alde Feanen te genieten!

Deelnemen aan het evenement is gratis, het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven kan via het inschrijfformulier en is verplicht. Kijk hier voor het volledige programma. 

Wiki Loves Earth organiseert ook een foto/geluid wedstrijd, die loopt van 1 mei tot en met 30 juni 2014. Zelfgemaakte foto’s en opgenomen geluiden uit de Nederlandse Nationale Parken kunnen worden geüpload en gebruikt ter illustratie van artikelen op Wikipedia. Deelnemers van de wedstrijd maken kans op mooie prijzen.

Jan Durkspolder, Dominicus Johannes Bergsma, CC-BY-SA 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt