14 oktober 2013

Bedankt

Wikimedia Nederland bedankt alle deelnemers voor hun inzet. Dankzij jullie is het foto bestand voor monumentaal Nederland groter geworden. Anders dan voorgaande jaren konden dit jaar ook gemeentelijke en provinciale monumenten meedoen voor de Wiki Loves Monuments wedstrijd. En is er dit jaar het klassement ‘wederopbouw monumenten’ bijgekomen. Een speciaal klassement voor monumenten die gebouwd zijn na 1940.

Dit jaar zijn er 7,103  foto’s geüpload. De grootste uploader van 2013 heeft maar liefst 2062 foto’s geüpload! Ook zijn er ongeveer 2340 foto’s gemaakt van monumenten waarvan wij nog geen foto hadden in onze database en voor de nieuwe categorie gemeentelijke monumenten zijn er zelfs 1700 geüpload. 

Naast de diverse Wiki Takes (kleinschalige evenementen) wordt er op 12 oktober aanstaande ook nog een  schrijfworkshop (edit-a-thon) georganiseerd. Tijdens deze workshop legt een Wikipedia vrijwilliger uit hoe je tekst en beeld kunt bijdragen op Wikipedia. Na een presentatie kunnen de deelnemers zelf aan de slag om bestaande artikelen over Haagse monumenten te verbeteren of een nieuw artikel te schrijven. De twee best geschreven artikelen maken ook nog is kans op mooie prijzen. Win kaarten voor het Meermanno museum in Den Haag en VVV-bonnen!

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt