6 juli 2015

De fotowedstrijd Wiki Loves Monuments.

Dit jaar organiseert de Wiki Loves Monuments werkgroep van Wikimedia Nederland voor de vijfde keer de monumentale fotowedstrijd Wiki Loves Monuments. Het doel van de wedstrijd is om kwalitatief hoogwaardige foto’s van Nederlandse monumenten onder een vrije licentie beschikbaar te krijgen. Door deel te nemen aan de wedstrijd draagt u niet alleen bij aan dit doel, maar maakt u ook nog eens kans op leuke en originele prijzen.

Alles wat u hoeft te doen, is gedurende de maand september, via een uploadformulier, uw net of eerder gemaakte foto’s van Nederlandse monumenten uploaden. Om precies te weten welke monumenten bij u in de buurt meedoen aan de wedstrijd, zijn er via de Wiki Loves Monuments website lijsten van de verschillende Rijks-, Provinciale en Gemeentelijke monumenten beschikbaar.

Om de wedstrijd extra kracht bij te zetten worden er een twee speciale categorieën onderscheiden, waarvoor speciale prijzen en activiteiten in het leven worden geroepen. Welke dat precies zijn blijft nog even een verrassing, maar houd deze website goed in de gaten, dan bent u als één van eersten op de hoogte. Wilt u meer informatie over de wedstrijd of de organisatie, dan kunt contact met ons opnemen via: info@wikimedia.nl

Voor nu een fijne zomer vol fotografie-plezier en hopelijk mogen we uw inzending in september tegemoet zien. Met deze foto-tip gaat dat vast lukken. Tip compositie van de foto: zet het monument in plaats van in het midden van de foto, iets meer naar links of rechts.”

Molen De Trouwe Waghter Tienhoven, Johan Bakker, CC BY-SA 3.0 NL

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt