6 juli 2017

De Tuin van Kapitein Rommel in beeld op Wikipedia

Op 23 september organiseert Wikimedia Nederland samen met de De Tuin van Kapitein Rommel in Castricum een fotografieworkshop in het kader van project natuur.

Kapitein Albert Rommel is in 1889 in Castricum geboren en heeft in zijn leven alle wereldzeeën bevaren. In 1945 ging hij met pensioen en keerde hij terug naar Castricum. In zijn tuin liet hij een huis bouwen genaamd 'Achter Bornholm' en hield hij allerlei soorten dieren. Kapitein Rommel overleed in 1958. De tuin werd door de gemeente gekocht.

Eind jaren ‘80 hadden de inwoners van Castricum behoefte aan een ontmoetingsplek. De oude tuin van Kapitein Rommel kon worden aangepast en weer in goede staat worden gebracht. In 1994 werd de tuin officieel geopend voor publiek. Nog steeds is deze tuin een ontmoetingsplek en is er genoeg bijzonders te zien.

Helaas ontbreken er van de tuin en de planten foto’s op Wikipedia. Tijd om in actie te komen en met elkaar aan de slag te gaan. Op 23 september gaan we deze bijzondere tuin vastleggen op beeld. We starten de workshop met een korte uitleg over belangrijke kenmerken van een plant en een introductie over natuurfotografie. Daarna gaan we de tuin in om foto’s te maken. We sluiten de middag af met een uitleg over Wikimedia Commons de beeldbank van Wikipedia, op locatie kun je onder begeleiding van ervaren vrijwilligers, direct je foto’s uploaden.

Meedoen? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier. er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol=vol.

0383-C34-TuinvanKapiteinRommel, Jarkeld, CC-BY-SA 4.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt