23 juni 2014

Drentse natuur op de foto tijdens Dag van het Nationaal Park

Zondag 25 mei organiseerde Wiki Loves Earth drie evenementen op de dag van het Nationaal Park onder andere in de Drentsche Aa. Wiki Loves Earth is een foto/geluid wedstrijd om de Nederlandse natuur meer op Wikipedia vertegenwoordigd te krijgen. Om 15:00 uur ging het evenement van start in eetcafé-zalencentrum ‘De Aanleg’. Één van onze vrijwilligers ging als deelnemer mee en schreef een sfeerverslag van het evenement:

Zelf was ik aanwezig in het Nationaal Park de Drentsche Aa. Hier kon een uitgebreide fotografie workshop gevolgd worden, waarna we met een stel erg enthousiaste gidsen van het IVN het gebied in togen. Tijdens de workshop gaf een professioneel fotograaf gedetailleerde uitleg over de werking van verschillende fototoestellen, lenzen en allerlei andere handige of misschien soms minder handige hulpmiddelen. Als fotografie-leek, die tot overmaat van ramp ook haar fototoestel vergeten was heb ik veel interessante weetjes en tips opgedaan, die ook voor iemand met een telefoon of compact camera heel nuttig waren. Ik kreeg spontaan zin om het één en ander te gaan uitproberen, maar ja geen fototoestel bij me.

Na de uitgebreide, nuttige workshop  gingen we het gebied van de Drentsche Aa verkennen, maar eerst moesten we de enthousiaste fotografen (waaronder ook onze gidsen) losrukken van de leuke fotospeeltjes, die de fotograaf had meegenomen. Na de rijksweg te zijn overgestoken bevonden we ons al in het Nationale Park en konden we naar hartenlust foto’s maken van de Drentse natuur.  Al snel was de prachtige weidebeekjuffer, die in grote aantallen om ons heen vlogen, een geliefd onderwerp voor onze fotografen. En werden er mooie plaatjes gemaakt op deze schitterend zonnige dag in het Nationaal Park de Drentsche Aa. Kortom een gezellige  en geslaagde middag, die werd afgesloten met een drankje en uitleg over hoe de gemaakte foto’s te uploaden en mee te doen aan de wedstrijd.

Door: A.Straatman

Boterbloem, Paardbart, CC-BY-SA 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt