15 augustus 2015

Even voorstellen: Jury Wiki Loves Monuments 2015

De 2015 editie van de fotowedstrijd Wiki Loves Monuments, kan natuurlijk niet zonder een vakkundige en enthousiaste jury. We hebben een zestal mensen bereid gevonden in de jury zitting te nemen. Vanuit hun verschillende achtergronden, zullen zij het brede scala aan monumentenfoto’s, dat wij in september hopen te ontvangen, beoordelen. De beste momenten fotografen worden beloond met mooie prijzen.

Dit jaar zal de jury aan de slag gaan onder de bezielende leiding van juryvoorzitter Arjan den Boer, specialist erfgoed en nieuwe media, publicist over monumenten en als oud WLM-deelnemer een echte ervaringsdeskundige.

Verder zullen in de jury zitting nemen:

Kris Roderburg, fotograaf en beeldcoördinator bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Marije Strating, architectuur historicus, communicatie- en PR medewerker bij Vereniging Hendrick de Keyser en tevens bestuurslid van de Stichting Open Monumentendag in Gouda.

Kaspar Bams, amateurfotograaf met brede interesse in erfgoed en ruime ervaring in de monumentfotografie. Kaspar was ook jurylid van de fotowedstrijd Wiki Loves Earth.

Rob van Esch, architectuurfotograaf en werkzaam als professioneel fotograaf voor zijn eigen label Ruimtes in Beeld. Rob is ook verbonden aan Offset Images en Hollandse Hoogte.

En tot slot de de ervaren ‘Wikipediaan’ Rudolphous, die als winnaar van de 2010 editie van Wiki Loves Monuments natuurlijk niet mag ontbreken.

De jury zal bij het beoordelen van de foto’s kijken naar: de technische kwaliteit van de foto, de originaliteit en naar de bruikbaarheid op Wikipedia. De winnaars van deze editie zullen 28 november worden bekend gemaakt.

Offenbachlaan 5 in Rotterdam, Agaath, CC SA-BY 3.0.

De foto waarmee Agaath in 2013 de eerste prijs won in de categorie 'wederopbouwmonumenten'.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt