7 mei 2014

25 mei fotoworkshop: Nationaal Park Drentsche Aa in beeld op Wikipedia

Een foto van een weidebeekjuffer, een prachtig Drents landschap of een opname van het geluid van een Schotse hooglander. Dat zijn voorbeelden waar Wikimedia Nederland (de organisatie die Wikipedia ondersteunt) naar op zoek gaat tijdens het nieuwe project Wiki Loves Earth. Doet u mee met deze wedstrijd om de prachtige Nederlandse natuur in beeld en geluid op de kaart te zetten van Wikipedia?

Voor Wiki Loves Earth werkt Wikimedia Nederland samen met de Nationale Parken. In de maanden mei en juni krijgen  bezoekers van de 20 Nederlandse Nationale Parken de kans om een ‘natuurlijke’ bijdrage te leveren aan de online encyclopedie Wikipedia. Gedurende deze twee maanden kunnen bezoekers met hun foto’s en geluidsopnames uit de nationale parken meedoen aan de  wedstrijd Wiki Loves Earth. De zelfgemaakte foto’s en opgenomen geluiden uit de Nederlandse Nationale Parken kunnen worden geüpload en gebruikt ter illustratie van artikelen op Wikipedia. Deelnemers maken ook nog eens kans op mooie prijzen.  

Op zondag 25 mei organiseren Wikimedia Nederland en het Nationaal Park Drentsche Aa een fotoworkshop en ‘fotosafari’ in het Drentsche Aa gebied. Na afloop kunt u direct uw foto’s of geluidsopnames uploaden  en zo deelnemen aan de wedstrijd.

Tussen 14.30 en 15.00 uur wordt u van harte ontvangen met een kopje koffie of thee in Eetcafé-Zalencentrum "De Aanleg"  Asserstraat 63  Rolde (Deurze).  Na een korte introductie  over natuur fotografie kunt u onder leiding van speciale gidsen een bezoek brengen aan het Nationaal Park  om uw mooiste plaatjes te schieten of opnames te maken.  Tijdens de rondleiding is er een fotograaf aanwezig om u tips te geven over lichtval en compositie. Om ongeveer 16.45 hopen we weer terug te zijn in Eetcafé-Zalencentrum "De Aanleg", waar u onder het genot van een drankje uitleg krijgt over hoe u uw foto’s en geluidsmateriaal kunt uploaden en zo mee kunt doen aan de wedstrijd.

Mee doen op zondag 25 mei? Geef u dan snel opHier vindt u meer informatie over het programma. Kijk hier voor meer informatie over het Nationaal Park Drentsche Aa

Het Loonerdiep, Gouwenaar

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt