1 augustus 2017

Het aftellen naar Wiki Loves Monuments 2017 is begonnen

De grootste fotowedstrijd ter wereld, Wiki Loves Monuments, start weer op 1 september. De wedstrijd is sinds de eerste editie in 2010 uitgegroeid tot een wedstrijd van wereldformaat, waaraan duizenden mensen van over de hele wereld meedoen. De edities van 2011 en 2012 hebben zelfs officiële erkenning gekregen van Guinness World Records als de grootste fotowedstrijd ter wereld.

Wiki Loves Monuments in Nederland
Dit jaar is er ook weer een speciale Nederlandse editie, waarbij prijzen beschikbaar worden gesteld voor foto’s van Nederlandse monumenten. De Nederlandse top tien dingt mee naar de prijzen in de internationale wedstrijd.

Nederland staat vol met prachtige gebouwen die een culturele of historische waarde vertegenwoordigen. Veel van deze gebouwen hebben erkenning gekregen van de overheid als monument. Vrijwilligers van de Nederlandstalige encyclopedie Wikipedia verzamelen met Wiki Loves Monuments zo veel mogelijk kwalitatief hoogwaardige foto’s van monumenten, zodat iedereen die gebruik maakt van bijvoorbeeld Wikipedia een goed beeld krijgt van het prachtige culturele erfgoed van Nederland.

Ook Caribisch Nederland heeft dit jaar een eigen editie, foto's van monumenten uit het Caribisch gebied worden apart beloond met een mooie prijs.

Deelnemen aan de wedstrijd
Gedurende de hele maand september kunnen deelnemers zelfgemaakte foto’s van monumenten insturen, om zo de hoeveelheid afbeeldingen van monumenten en historische plekken voor vrij gebruik in Wikipedia’s database voor foto’s, Wikimedia Commons, te vergroten.

Foto’s van Rijksmonumenten, gemeentelijke- en provinciale monumenten vallen allemaal binnen de wedstrijd. De foto’s zelf hoeven niet persé in de maand september gemaakt te worden, zolang ze maar in de maand september worden geupload.

De link naar het deelname formulier zal op 1 september gepubliceerd worden op deze website en onder andere via Facebook.

Paard van Marken 3, Uberprutser, CC-BY-SA 4.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt