1 augustus 2019

Inschrijving Deel je Data geopend!

Archieven, musea en bibliotheken beschikken over waardevolle collecties. Via Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia, kunnen collecties ter beschikking worden gesteld aan vrijwilligers die onder andere voor Wikipedia schrijven. Via Wikidata kunnen erfgoedinstellingen collecties aan elkaar verbinden en hun eigen data verrijken. Collecties die op deze manier worden ontsloten bereiken vaak een veelvoud van het aantal bezoekers dat eigen online platforms van instellingen bereiken.

Wikimedia Nederland heeft het project ‘Deel je Data’ opgezet om archieven, musea en bibliotheken te begeleiden bij het onsluiten van (delen van) collecties. Het project omvat vier masterclasses en deelname aan de afsluitende tweedaagse Wiki Techstorm. De vrij toegankelijke masterclasses zijn met name interessant voor dataspecialisten, informatiespecialisten en digitalecollectiebeheerders werkzaam bij erfgoedinstellingen en bibliotheken.

De inschrijving voor het project 'Deel je Data' is vandaag geopend! Het is t/m 30 september mogelijk om je via dit formulier kosteloos in te schrijven.

By W.Rebel, CC BY 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt