4 september 2018

Inschrijvingen Wiki Techstorm geopend!

In vervolg op de Women Techstorm van mei dit jaar, zal er in het laatste weekend van oktober weer een techstorm plaatsvinden bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. De techstorm in mei was alleen toegankelijk voor vrouwen en non-binaire deelnemers. De Wiki Techstorm op 26 en 27 oktober 2018 is all-inclusive; deze keer zijn ook mannen welkom.

De Wiki Techstorm is een middelgrote hackathon met aandacht voor de techniek achter Wikipedia, zoals de software Mediawiki, het doen van veel wijzigingen met behulp van Python en pywikibot en het doen van zoekopdrachten in Wikidata met behulp van Sparql.

Je hoeft niet veel technische kennis te hebben om mee te doen aan deze techstorm: we hopen je juist iets nieuws te leren. Heb je veel kennis van computers, maar ken je de software van de encyclopedie niet? Kom je uit de Wikimedia-gemeenschap, en wil je leren coderen? Werk je in de GLAM sector (Galleries, Libraries, Archives, Musea) en wil je meer kennis opdoen van de mogelijkheden van Wikidata of Wikibase? Dan ben je van harte welkom.

De inschrijving is open tot 30 september 2018. Meer informatie en het inschrijvingsformulier op Mediawiki. Heb je nog vragen? Mail naar hackathon@wikimedia.nl

Techstorm 2018-v2-inclusive, by Hay Kranen [CC0], from Wikimedia Commons

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt