25 februari 2018

Jaar van Verzet

Het Platform Herinnering Tweede Wereldoorlog (Platform WO2) heeft 2018 uitgeroepen tot themajaar ‘Jaar van Verzet’. Gedurende dit jaar wordt in heel Nederland aandacht besteed aan de rol van het verzet. Ook op Wikipedia wordt hier aandacht aan besteed.

Sinds januari 2018 is de publieksportal www.tweedewereldoorlog.nl live gegaan met verschillende activiteiten rondom verzet, musea met een verzetscollectie, een agenda, de Kaart van Verzet en onderwijsproducten met aandacht voor verzet. Centraal hierin staan de verhalen van verzet. Verhalen die verteld moeten worden, zodat wij stilstaan bij wat er toen gebeurde en bij wat we vandaag zelf kunnen doen.

Ook op Wikipedia wordt hier aandacht aan besteed in de vorm van een schrijfmaand. Mei is op Wikipedia ‘de Maand van Verzet’. Iedereen wordt opgeroepen om tijdens deze maand artikelen rond het thema verzet te verbeteren. Wil je graag meedoen, maar heb je nog nooit Wikipedia bewerkt? Geen nood! Bekijk deze tips om direct op Wikipedia aan de slag te gaan, download de uitgebreide Handleiding Wikipedia of schrijf je in voor de Introductie Workshops. Voor je het weet ben je een ervaren Wikipediaan! Onder alle deelnemers worden een paar kleine aanmoedigingsprijzen verloot.

Het Jaar van Verzet wordt ondersteund door het Ministerie van VWS en het vfonds.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt