31 augustus 2017

James Heilman spreker op WCN2017

Op zaterdag 4 november spreekt James Heilman op de Wikimedia Conferentie Nederland in Utrecht.

James Heilman is associate professor aan de Universiteit van Brits-Columbia en hoofd van de afdeling spoedeisende hulp bij het East Kootenay Ziekenhuis in Cranbook, Canada. James is schrijver en moderator voor de Engelstalige Wikipedia. Hiernaast is hij voormalig voorzitter van de Medische Werkgroep en sinds 2015 lid van het hoofdbestuur van de Wikimedia Foundation.

James startte in 2011 een samenwerking met Cochrane en Tolken Zonder Grenzen. Bij dit project schrijft een groep medisch specialisten mee aan de belangrijkste medische onderwerpen op de Engelstalige Wikipedia. Deze artikels worden vervolgens door tolken vertaald. Het project heeft tot dusver bijna 2000 artikels in 90 talen opgeleverd. Voorbeelden van vertaalde pagina’s in het Nederlands zijn de pagina’s Urineweginfectie en Anafylaxie. James doet hiernaast onderzoek naar gebruik van Wikipedia binnen het onderwijs van medisch studenten.

James wil graag Nederlandse vrijwilligers spreken. Tijdens de conferentie is tijd en ruimte gereserveerd voor geïnteresseerden voor een onderonsje. Wil je James spreken, maar ben je op 4 november verhinderd, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Dr. James Heilman, VGrigas (WMF), CC-BY-SA 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt