6 oktober 2016

Keynote WCN 2016: Hoe Wikipedia als middel bij onderzoek wordt ingezet

Op zaterdag 19 november 2016 organiseert Wikimedia Nederland de jaarlijkse Wikimedia Conferentie Nederland in Utrecht. De conferentie presenteert deelnemers de wereld achter Wikipedia. Wat wordt er gedaan om meer kennis vrij toegankelijk te maken? Wie doet dat? Wat betekent Wikipedia voor instellingen? Keynotespreker Prof. dr. Maarten de Rijke is expert op het gebied van zoekmachines en taaltechnologie. Hij bespreekt hoe Wikipedia faciliteert in onderzoeken op dit gebied.

De Rijke gaat ook in op de ontwikkelingen in zoekmachine-technologie en wat die voor Wikipedia kunnen betekenen. Kan Wikipedia als collectief geheugen dienen? Deze vraag wordt beantwoord door De Rijke. Na de opening krijgen deelnemers keuze uit diverse presentaties en discussies.

Er zijn presentaties over samenwerkingen met musea, universiteiten en er worden ervaringen gedeeld over de diverse activiteiten om de inhoud van Wikipedia en andere Wikimedia-wiki’s uit te breiden. Ook is er aandacht voor de technologie achter Wikipedia, de Wikipedia gemeenschap en voor andere Wikimedia-projecten zoals Wikidata.

Deelnemers kunnen ook zelf aan de slag gaan. Een workshop Wikipedia bewerken, gevolgd door een Wikipedia schrijfsessie zijn onderdeel van het programma. De conferentie is interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in delen van kennis, de vrije encyclopedie Wikipedia en/of andere Wikimedia-wiki’s.

Wikimedia Conferentie Nederland 2016
Datum en tijd: zaterdag, 19 november 2016, 9:30 – 17:00 uur
Locatie: Meeting Plaza, Godebaldkwartier 20 (Hoog Catharijne) te Utrecht.

Wikimedia Conferentie Nederland 2015 041, Ronn, CC BY 4.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt