6 november 2014

Op 15 januari 2015 organiseert de KNAW een minisymposium.

De meeste mensen gebruiken Wikipedia als encyclopedie, als digitaal naslagwerk om informatie op te zoeken over mensen, zaken en gebeurtenissen. Maar Wikipedia is veel meer dan dat: het heeft zich ontwikkeld tot een samenwerkingsinstrument voor het beschrijven en herschrijven van geschiedenis, een cultureel naslagwerk en een plaats waar discussies worden gevoerd. 

De oprichter van Wikipedia, Jimmy Wales, is een van de sprekers van dit KNAW-minisymposium over Wikipedia als onderzoeksinstrument. Op dit mini-symposium leggen vier deskundigen uit hoe Wikipedia een rijke bron voor cultureel onderzoek is geworden.  In hoeverre speelt het een rol in discussies? Hoe kan Wikipedia neutraal blijven bij het beoordelen van de inhoud? En hoe is Wikipedia te gebruiken als een waardevol onderzoeksinstrument? Het minisymposium zal starten om 18:00 uur en plaatsvinden bij de KNAW te Amsterdam.

Sprekers:

  • José van Dijck, Universiteit van Amsterdam – Inleiding
  • Richard Rogers, Universiteit van Amsterdam – Wikipedia is not an encyclopedia
  • Esther Weltevrede en Erik Borra, Universiteit van Amsterdam – Wikipedia and the value of dispute
  • Jimmy Wales, oprichter van Wikipedia – The open nature of Wikipedia

U bent van harte welkom om dit symposium bij te wonen. De voertaal is Engels. Deelname is gratis, maar aanmelding is verplicht.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt