23 april 2014

3 mei evenement in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Een foto van een zwarte stern, een bloeiende gele lis of een opname van het fluitende geluid van een otter. Dat is waar Wikimedia Nederland (de ondersteunende organisatie achter Wikipedia) naar op zoek gaat tijdens het nieuwe project Wiki Loves Earth. Doet u mee met deze wedstrijd om de prachtige Nederlandse natuur in beeld en geluid op de kaart te zetten van Wikipedia?

Op zaterdag 3 mei geven wij het startsein voor Wiki Loves Earth met een evenement in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het evenement start vanaf het Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl en begint om 13:00 uur met een korte introductie over natuurfotografie. Vervolgens maken we een rondvaarttocht door het Nationaal Park onder begeleiding van een schipper en fotograaf, die advies zal geven over de compositie van natuurfoto’s. Na de excursie worden deelnemers geholpen bij het uploaden van de genomen foto’s naar Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia.

De wedstrijd periode loopt van 1 mei tot en met 30 juni 2014. Zelfgemaakte foto’s en opgenomen geluiden uit de Nederlandse Nationale Parken kunnen worden geüpload en gebruikt ter illustratie van artikelen op Wikipedia. Deelnemers van de wedstrijd maken kans op mooie prijzen. Kijk hier voor meer informatie en om jezelf aan te melden voor dit evenement. Schrijf je snel in om je van een plek te verzekeren op de boot!

Weerribben, Bert Kaufmann, CC-BY-SA 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt