2 juli 2014

NP Drents-Friese Wold in beeld op Wikipedia

De laatste activiteit van Wiki Loves Earth in Nederland was een fotografieworkshop en vond plaats op 15 juni 2014. Deze activiteit werd gehouden in de Schaapskooi Doldersummerveld in Doldersum, gelegen in nationaal park Drents-Friese Wold.

Om 13 uur werd begonnen met een presentatie over natuurfotografie. In deze presentatie werd onder meer verteld dat natuurfotografie zeker niet makkelijk is en werd er aandacht besteed aan de verschillende soorten camera’s en instellingen van de camera.

Na de presentatie gingen de deelnemers met de fotograaf en een gids op pad om de gegeven uitleg in praktijk te brengen. Ook werd duidelijk dat het maken van een goede foto in praktijk toch iets lastiger is dan in theorie, maar desondanks konden er (ook dankzij het goede weer) mooie foto’s worden gemaakt.

Terwijl de deelnemers op pad waren in het park, zijn er nog twee miniworkshops fotografie gegeven voor beginners. Hier werd onder andere uitgelegd hoe je mooie foto’s kunt maken door te spelen met belichting, sluitertijd en diafragma en hoe je foto’s iets spannender kunt maken door het onderwerp op een bepaalde manier in de foto te plaatsen.

Na de presentatie gingen de deelnemers met de fotograaf het nationaal park in om foto’s te maken. Bij terugkomst werd een presentatie gegeven voor het uploaden van de foto’s naar Wikimedia Commons. Deze dag zijn er prachtige foto’s van nationaal park Drents-Friese Wold gemaakt, welke op Wikimedia Commons te zien zijn.

Door: JurgenNL

De avond valt, Canadameer Drent-Friese Wold, Baykedevries, CC-BY-SA 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt