13 oktober 2014

Prijsuitreiking Wiki Loves Earth zondag 5 oktober Naturalis

Op zondag 5 oktober vond de prijsuitreiking van de foto en geluidenwedstrijd Wiki Loves Earth plaats in Naturalis te Leiden. Wikimedia Nederland organiseerde in samenwerking met Naturalis, een schrijfworskhop voor geïnteresseerden om te leren Wikipedia artikelen te  bewerken en schrijven. Aansluitend vond de prijsuitreiking van Wiki Loves Earth plaats.

De prijsuitreiking werd druk bezocht door deelnemers van Wiki Loves Earth en de deelnemers van de schrijfworkshop. Voordat de winnaars bekend werden gemaakt, was er eerst nog een korte introductie over Wikimedia Nederland en Project Natuur in het bijzonder. De foto en geluidwedstrijd Wiki Loves Earth was de start van Project Natuur en Wikimedia Nederland presenteerde hoe natuur, de komende twee jaar onder de aandacht op Wikipedia en andere Wikimedia-projecten gebracht zal worden.

Daarna was het tijd voor het officiële gedeelte en onze juryvoorzitter voor de foto’s Charlotte van Regenmortel reikte alle prijzen uit. Als eerste werd de hoofdprijs voor geluid uitgereikt, helaas was er een technisch probleem waardoor het niet mogelijk leek om het geluid af te spelen. Gelukkig was er een laptop bij de hand, waardoor we alsnog een indruk van het geluid konden geven aan de aanwezigen. Vervolgens was het tijd voor de verschillende prijswinnaars bij de foto’s. Een leuk aspect was dat de winnaar van de categorie ‘Mens in de natuur’ het model voor de foto had meegenomen. Daardoor kwam er een leuk verhaal bij de foto en gaf deze gelijk meer diepte, een goed voorbeeld van recreëren in de natuur. Na afloop van de prijsuitreiking, was er een feestelijk drankje met alle deelnemers. Een goede afsluiting van de dag en van de wedstrijd Wiki Loves Earth.

Kaspar

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt