2 september 2014

Prijzen Stichting Natuurbeelden uitgereikt

Afgelopen juni heeft Beeld en Geluid vanuit de collectie van de Stichting Natuurbeelden ruim 500 video’s van vogels geüpload naar Wikimedia Commons, de media-database van Wikipedia. De vrijwilligers die Wikipedia bewerken hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt. Zij hebben de video’s toegevoegd aan Wikipedia artikelen en hiermee deze artikelen nog completer gemaakt. Op 1 september maakte Beeld en Geluid de winnaars bekend van prijzen die verloot zijn onder deze vrijwilligers.

Een week na de upload bleek al dat er goed gebruik werd gemaakt van het materiaal. Een kleine drie maanden na de upload wordt al ruim de helft van de video’s op de Nederlandse Wikipedia gebruikt en verrijken de video’s in totaal bijna 400 artikelen op 52 verschillende taalversies van Wikipedia. Deze artikelen zijn gezamenlijk goed voor zo’n 170.000 views per maand. Een aantal voorbeelden vind je hier onder:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Spotvogel
http://nl.wikipedia.org/wiki/Alk_(soort)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lepelaar

De Stichting Natuurbeelden en Beeld en Geluid zijn erg blij met de resultaten. Onder de gebruikers die video’s hadden toegevoegd aan Wikipedia artikelen werden kaartjes voor de Beeld en Geluid experience t.w.v. €30,- en DVD sets van “De Nieuwe Wildernis” verloot. In de toekomst hoopt de Stichting Natuurbeelden meer materiaal te kunnen uploaden vanuit haar steeds groeiende collectie en de samenwerking met de vrijwilligers van Wikipedia verder uit te breiden.

Grotester, Enting Films, CC-BY-SA 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt