8 augustus 2016

Project natuur gaat naar buiten

De vakantie is een prima moment om er op uit te trekken, lekker naar buiten de natuur in. Project natuur organiseert samen met Het Groene Huis in Amersfoort een nieuwe activiteit: QRpedia.

Ken je dat gevoel dat je naar een plant staat te kijken en denkt daar zou ik wel wat meer van willen weten? Dat is met het nieuwe project QRpedia verleden tijd. Je kunt ze overal door de tuin van Het Groene Huis zien staan: de kleine paaltjes met daarop het zwart-witte vierkantje. Als je een QR-code scant met je smartphone dan word je naar een website geleid, in dit geval Wikipedia. Op Wikipedia kom je dan direct terecht bij de gezochte plant en kan je de informatie over die plant lezen. Dat kan dus heel leuk zijn en in ieder geval snel!

Het project is vanaf 6 augustus in de tuin te vinden en zal een aantal weken blijven staan. Ook aan de slag gaan om meer te weten te komen over de planten in de tuin? Vergeet dan niet om je smartphone met daarop een QR-code scanner mee te nemen. De QR-code scanner is een gratis app die je kunt gebruiken om de vierkantjes (codes) uit te lezen. QR Code Reader is een voorbeeld van een app die goed werkt, maar zo zijn er veel meer apps die je kunt gebruiken om de codes te scannen. Wikimedia Nederland zet zich via Project Natuur in om de online informatie over de Nederlandse natuur kwantitatief aan te vullen en dichterbij de mensen te brengen.

QRpedia, WeeJeeVee, CC BY-SA 4.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt