30 juli 2014

Publieke Consultatie Vertaling 4.0 Licenties

Verschillende grote internetprojecten, waaronder Wikipedia en Wikimedia Commons, maken gebruik van CC-Licenties. Inhoud van artikelen en afbeeldingen zijn beschikbaar onder de CC-BY-SA licentie, wat betekent dat ze onder bepaalde voorwaarden vrijelijk mogen worden gebruikt en bewerkt.

Eind vorig jaar lanceerde Creative Commons de nieuwste versie licenties. Deze licenties zijn het resultaat van een intensieve publieke consultatie die vanaf 2011 liep. Na de lancering van de licenties zijn Creative Commons Nederland en Creative Commons België begonnen deze licenties te vertalen naar het Nederlands. Voordat deze vertalingen officieel erkend kunnen worden, vraagt Creative Commons Nederland om feedback van de gebruikers.

Deze feedback is essentieel voor de nieuwe versie van de Creative Commons-licenties. Het doel is om licenties aan te bieden die iedereen kan lezen en begrijpen. Hiervoor is input nodig van de mensen die gebruik maken van de licenties. Creative Commons Nederland roept dan ook gebruikers op, om onduidelijkheden aan te stippen en feedback te geven op de nieuwste versie licenties.

Meedoen is makkelijk. Bekijk de conceptvertalingen en geef aan wat je ervan vindt. Als je feedback wilt geven op de conceptvertalingen, of als je niet precies weet hoe Google Docs werkt, dan kan je deze handleiding volgen. Feeback geven kan tot 1 september 2014. Tijdens en na deze periode zal er vanuit Creative Commons Nederland gereageerd worden op alle feedback en opmerkingen. Hierna wordt er een definitief voorstel voor gemaakt wat naar Creative Commons International gestuurd zal worden, waar het nog een laatste keer bekeken wordt voordat de vertaling officieel wordt.

Mocht je vragen hebben over de manier waarop je kunt helpen, of een algemene vraag hebt over de 4.0 licenties – stuur een mail naar info@creativecommons.nl

 

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt