13 mei 2017

Schrijf mee over de VOC

Op zaterdag 10 juni organiseert het Nationaal Archief samen met Wikimedia Nederland een Wikipedia-VOC-schrijfworkshop. Het Nationaal Archief bewaart een belangrijk deel van het wereldwijd verspreide VOC-archief. Een groot aantal schatten uit dit archief is tot 7 januari 2018 te zien in de tentoonstelling De Wereld van de VOC. Er zijn natuurlijk veel meer VOC-archiefschatten die een publiek verdienen. Samen met het Nationaal Archief organiseren we daarom een schrijfworkshop en een themaweek om meer informatie en beelden over VOC (gerelateerde) onderwerpen in Wikipedia aan te vullen.

VOC-schrijfworkshop
In de schrijfworkshop van 10 juni staan de volgende thema’s centraal: kaarten en kaartenmakers, en vrouwen en de VOC. Ter inspiratie krijgt u een rondleiding door de tentoonstelling. Medewerkers van het Nationaal Archief wijzen de weg naar interessante archieven, boeken, afbeeldingen, indexen en databases, die nog niet eerder zijn gebruikt op Wikipedia. Het volledige programma is te vinden in onze agenda.

Themaweek
In de week van 19 juni t/m 26 juni is de VOC het onderwerp van de Wikipedia themaweek. Iedereen die geïnteresseerd is kan meedoen aan de themaweek door een Wikipedia-artikel te schrijven of aan te vullen. De VOC-archieven van het Nationaal Archief, UNESCO werelderfgoed sinds 2003, zijn een geweldige bron om te gebruiken tijdens de themaweek.

Het Aziatisch handelsgebied, Publiek domein

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt