17 februari 2016

Schrijfdagen op Wikipedia rondom Internationale Vrouwendag

In het weekend van 5 en 6 maart, voorafgaand aan internationale vrouwendag, organiseert de Gendergap werkgroep van Wikimedia Nederland opnieuw een Wikipedia-schrijfactie over vrouwen en vrouw-gerelateerde onderwerpen. Op 5 en 6 maart is het Wikimedia hoofdkantoor in Utrecht uitvalsbasis voor schrijfdagen voor beginners én gevorderden.

Je kan ook online deelnemen aan een 48-uurs schrijfmarathon. Deze schrijfmarathon wordt ondersteund vanuit Haarlem, waar andere Wikipedia-vrijwilligers zich een weekend lang verschansen om te schrijven. Meedoen aan alle activiteiten is gratis. Het aantal plaatsen voor de schrijfdagen op locatie is beperkt.

Tijdens deze online en real life bijeenkomsten gaan we schirjven over o.a. textiel, mode, fotomodellen, vrouwelijke kunstenaars en historisch belangrijke vrouwen. Minder dan 12% van de vrijwilligers die de Nederlandstalige versie van encyclopedie Wikipedia bewerken is vrouw. Deze ongelijke verdeling - of wel de ‘gendergap’ - kleurt de onderwerpen waarover op Wikipedia informatie te vinden is.

Wikimedia Nederland wil met activiteiten als deze schrijfmarathon hiervoor aandacht vragen en de kloof dichten. Geef je op of kijk voor meer informatie op de projectpagina.

Vrouwen en kunst schrijfmiddag Bonnefantenmuseum Maastricht , Mtmlan84, CC-BY-SA 4.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt