13 september 2018

Schrijfweken Friesland en kennisbijeenkomst Tresoar

In 2018 is Leeuwarden met Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa. Wikimedia Nederland wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseert WMNL een online schrijfweek op Wikipedia over Friesland en wordt daarnaast een kennisbijeenkomst georganiseerd voor erfgoedinstellingen die meer willen weten over het digitaal beschikbaar stellen van hun collecties via Wikimedia voor hergebruik.

Schrijfweek

De schrijfweek vindt plaats van 1-14 oktober. Gedurende deze 2 weken wordt iedereen aangemoedigd om artikelen rond het thema Friesland te schrijven of te verbeteren. Meer weten en meedoen? Kijk dan snel op de projectpagina Schrijfweek Lokaal/Friesland!


Kennisbijeenkomst

De kennisbijeenkomst vindt plaats op maandag 1 oktober van 13:00-17:00 uur bij Tresoar in Leeuwarden. De bijeenkomst richt zich op iedereen die professioneel of als vrijwilliger betrokken is bij kennis- en erfgoedinstellingen of bij historische verenigingen. Tijdens de bijeenkomst zal informatie gegeven worden over Wikimedia, waarom het belangrijk is dat instellingen daar hun kennis en collecties beschikbaar stellen en welke eerste stappen ze daartoe kunnen zetten. Interesse? Meld je dan hier aan.

Frisian flag, by P.H. Wagemakers and Joh. Koopmans (www.echtefriesevlag.nl), Public domain

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt