30 augustus 2018

September voor Wiki goes Caribbean (WGC)

Geen Wiki Loves Monuments Nederland

Met de ondersteuning bij de fotowedstrijd WLM 2017 in de Dutch Caribbean, heeft Wikimedia Nederland haar blik gericht op dit prachtige gebied. Met het nieuwe Wikiproject Wiki Goes Caribbean, zal september dit jaar niet in het teken staan van WLM Nederland (zoals de laatste jaren gebruikelijk lassen we hier een pauzejaar in), maar zet Wikimedia Nederland zich gezamenlijk met het Caribisch gebied in om de informatie op Wikimedia projecten (Wikimedia Commons, Wikipedia en Wikidata) over Suriname en het (Nederlands) Caribisch gebied te vergroten, te verdiepen, verbeteren en te actualiseren.

Inmiddels is er al een cursus over de Wikimedia projecten gegeven aan belangstellende trainers op Aruba, Bonaire en Curaçao en is september uitgeroepen tot schrijfmaand rondom het thema Suriname en het Caribisch gebied. Dus bent u speciaal geïnteresseerd in de Caraïben, help dan mee dit gebied op de Wikimedia kaart te zetten. Meer informatie kunt u vinden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiproject/Wiki_goes_Caribbean

Gaat u in september toch liever op pad met uw fototoestel, dan kunt u natuurlijk altijd meedoen aan de internationale wedstrijd WLM of fotografeer alvast Nederlandse monumenten voor toekomstige Nederlandse wedstrijden. We hebben immers nog lang niet van alle monumenten goede foto's op Wikimedia Commons. Voor lijsten van Rijks- Provinciale en Gemeentelijke monumenten kunt u terecht op de volgende pagina: https://www.wikimedia.nl/projectpagina/lokaal.

Dus wat u ook doet in september, wij, de werkgroep van WLM, wensen u veel Wikimedia-plezier en hopen uw bijdrage bij een volgende editie van WLM te mogen aanschouwen.

Capital City - Willemstad 01, by Bryanandjenn,CC BY-SA 4.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt