8 december 2014

Sfeerverslag activiteiten Wiki Loves Bieb

Wikimedia Nederland werkt samen met (openbare) bibliotheken. Zo kunnen belangstellenden elke tweede vrijdag van de maand aanschuiven bij Wikipedianen Dick Bos en Wilma Verburg in het Eemhuis in Amersfoort en onder begeleiding aan de slag gaan op Wikipedia. 

Op maandag 24 november was er bij Tresoar in Leeuwarden een Wikidag. Tresoar wordt ook wel de schatkamer van Fryslân genoemd. Alles over de geschiedenis van Friesland is hier te vinden. Tijdens deze dag is er een start gemaakt met het maken van biografieën van Friese schrijvers op Wikipedia. De deelnemers kregen in de ochtend uitleg over Wikipedia en over DBpedia,de machineleesbare versie van de Nederlandstalige Wikipedia. In de middag deden ze hun eerste bewerkingen op Wikipedia. Foto's van de dag kunt u hier bekijken.

Een dag later waren we bij het Zeeuws Museum in Middelburg. Deze cursus werd georganiseerd door de Zeeuwse Bibliotheek en Wikimedia Nederland. Tijdens de cursus leerden deelnemers over de structuur van Wikipedia artikelen, het gebruik van sjablonen en infoboxen en categorieën op Wikipedia. Foto's van de dag zijn hier te bekijken.

Wikipedia cursus Zeeuwse Bibliotheek, Sebastiaan ter Burg, CC BY 2.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt